Новогодишен гювеч

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Новогодишен гювеч
Снимка: Ваня Георгиева
5 / 6
27/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Не се чудете какво да приготвите за Нова година - ние вече сме го измислили - вижте как се приготвя най-вкусният Новогодишен гювеч"

Необходими Продукти

  • свински бут - 400 г
  • свинска плешка - 400 г
  • контра филе - 400 г
  • пушено филе - 100 г
  • гъби - 300 г пресни
  • картофи - 500 г
  • чушки - 4 бр. печени
  • кисели краставички - 1/3 буркан
  • боб - 1/2 буркан
  • лук - 1 бр.
  • доматен сок - 400 мл
  • червен пипер - 1 к.л.
  • чубрица - 1 к.л.
  • черен пипер - щипка
  • индийско орехче - щипка
  • олио - 7 с.л
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете плешката и свинския бут на кубчета и сложете да се запържват, след като се запечата месото овкусете и добавете лука нарязан на едро. Когато и лукът се зачерви ги извадете в чиния.

Нарежете гъбите на ивици в същия тиган сипете малко олио и ги запържете. След като ги извадите запечатайте и картофите, които са нарязани на едри кубчета. Краставичките нарежете на тънки ивици и започнете подреждането на гювеча.

На дъното на гювеча сложете една част от месото, гъбите и картофите. Сложете малко от боба, краставичките и червените чушки. Повторете подреждането, като ги редувате докато свършат продуктите.

Най отгоре сложете овкусеното и нарязано на тънки пържоли контра филе. Полейте със доматения сок и печете във умерена фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: