Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Класическа пилешка супа

Класическа пилешка супа

редакция:
AdminAdmin
Администратор
21596544
Класическа пилешка супа
Снимка: Admin
1 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Класиката си е класика, но когато и да приготвите тази пилешка супа, винаги е безотказно вкусна..."

Необходими Продукти

  • фиде - 150 г
  • пилешки бутчета - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 2 бр, пожелание
  • лук - 1/2 глава
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • вода - 2 л
  • сол
  • магданоз
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 - 2 листа
  • чубрица - 1 щипка
  • за застройката
  • яйца - 1 бр
  • кисело мляко - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме моркова на дребно, а може и на ренде да го настържем и го запържваме в олиото директно в тенджерата докато пусне оранжевия цвят.

Прибавяме ситно нарязания лук и двете лъжици доматено пюре.

Наливаме 2 литра вода.

Слагаме цялото пилешко бутче и дафиновия лист в тенджерата, и оставяме на котлона да се вари за 30-40 минути.

Нарязваме картофите на дребно и ги добавяме към супата.

Изваждаме свареното бутче, обезкостяваме го и го нарязваме на дребно, след което го връщаме отново супата.

Слагаме фидето, черния пипер, солта и чубрицата.

Оставяме пилешката супа да се вари още 10 минути на тих огън, след което дърпаме тенджерата настрани. Ако при варенето на пилето се е образувала пяна, отстранете я с лъжица.

Правим застройката в чаша или купичка като разбъркаме яйцето и киселото мляко. Прибавяме към застройката няколко лъжици от топлата супа с непрекъснато бъркане, за да не се пресече застройката.

Добавяме застройката в супата, разбъркваме хубаво и поръсваме със ситно нарязания магданоз.

Оставяме готовата пилешка супа да се охлади и е готова за сервиране!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#326295
Потребител#326295
Как да кача снимка на сготвената рецепта?
26.10.2024 11:54
1
Покажи всички подкоментари
Лилян Йолев
Лилян Йолев
Уникално, много хубава стана препоръчвам.
05.04.2024 18:09
Христо Славейков
Христо Славейков
Класика, мноого вкусна класика!!!
14.06.2023 22:34