Новогодишни сарми в гювеч

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
1511
1415
1545
5
30/12/2018
"Сарми за Коледа, сарми за Нова година - никога не омръзват, особено ако са приготвени в гювеч по този начин "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 702
  • Преглеждания за месеца492
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и заедно с ориза съвсем за кратко запържете след което сипете каймата и подправките. Разбъркайте и добавете доматения сок, след като клокне изключете.

Нарежете месото и сланината на малки кубчета.

Внимателно разделете листата от зелката и отстранете сърцевината на всеки лист. Зелето в нашата рецепта е с розов цвят от цвеклото което се слага в бидона.

Завийте сармите, като слагате от ориза с каймата, парченца от месото и сланината.

Сложете олио в гювеча и подредете зелевите сарми, може да сложите малко нарязано зеле на дъното.

Между сармите сложете от останалата сланина и месо, най-отгоре поръсете с лют червен пипер, черен и сладък червен пипер.

Сипете от розовата зелева чорба и притиснете с чиния, покрийте с капака и печете сармичките във фурната до готовност.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар