Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Новогодишни сарми в гювеч

Новогодишни сарми в гювеч

Новогодишни сарми в гювеч
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
10
"Сарми за Коледа, сарми за Нова година - никога не омръзват, особено ако са приготвени в гювеч по този начин"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 бр.
  • кайма - 700 г
  • свински бут - 300 г
  • сланина - 100 г
  • ориз - 1 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 бр.
  • доматен сок - 200 мл.
  • чубрица - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 к.л
  • черен пипер - щипка
  • червен пипер - щипка едро смлян
  • олио - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и заедно с ориза съвсем за кратко запържете след което сипете каймата и подправките. Разбъркайте и добавете доматения сок, след като клокне изключете.

Нарежете месото и сланината на малки кубчета.

Внимателно разделете листата от зелката и отстранете сърцевината на всеки лист. Зелето в нашата рецепта е с розов цвят от цвеклото което се слага в бидона.

Завийте сармите, като слагате от ориза с каймата, парченца от месото и сланината.

Сложете олио в гювеча и подредете зелевите сарми, може да сложите малко нарязано зеле на дъното.

Между сармите сложете от останалата сланина и месо, най-отгоре поръсете с лют червен пипер, черен и сладък червен пипер.

Сипете от розовата зелева чорба и притиснете с чиния, покрийте с капака и печете сармичките във фурната до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: