Истинска Разложка Шупла

AdminAdmin
Дарт Вейдър
16
427
509
2k
30/12/2018
"Ако сте били в Разлог, знаете каква вкусотия е тази шупла "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо40 988
  • Преглеждания за месеца349
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в купа с малко сол (2 щипки).

Прибавяме студена вода към брашното и бъркаме постоянно докато стане гъста каша.

Вземаме голяма тава и и намазваме дъното с половината масло.

Изсипваме брашнената каша, така че да се разстеле равномерно по цялата тава.

Слагаме във фурна и печем на 250 градуса за половин час, докато се запече.

Изваждаме тавата от фурната и намазваме запечената шупла с останалата част от маслото.

Разбиваме две яйца и намазваме цялата шупла.

Натрошваме сиренето и поръсваме с него цялата шупла.

Запичаме ястието за още 5 минути докато се запече яйцето.

Класическа рецепта от разложкия край!

Механично метално сито за хубаво тесто-23%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
9.00 лв.
6.93 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#248581
разложката шупла се прави без яйца!!!!
0
0