Новогодишна крем пита

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
216
10
46
1
30/12/2018
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо770
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разточете бутер тестото и отрежете 3 кръгли форми, като едната се получава от остатъците. Изпечете ги един по един на 220 градуса до готовност за около 20 минути.

През това време може да направите крема, като отделите белтъците от жълтъците внимателно. Жълтъците се разбиват заедно със захарта до побеляване, след което добавете брашното и разбийте отново.

Прясното мляко се загрява на котлона, не трябва да завира, към топлото мляко добавете на тънка струя жълтъците и бъркайте докато почне да се сгъстява, махнете от котлона и добавете кората от портокала за аромат и 3 ванилии. Бъркайте, докато не изстине достатъчно, за да не се подсекат белтъците.

Тях ги разбийте на пяна и добавете към охладената смес като разбърквате. Един от опечените блатове оставете за дъното, а останалите нарежете наполовина.

Разпределете равномерно сместа между всички блатове, по желание може да намажете и отстрани. С помощта на подходящ инструмент напишете върху бутер питата надписа с какаото.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар