Пилешки бутчета в бял винен сос

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
02/01/2019
"Вкусен пилешки специалитет, с който специалните случаи се превръщат в незабравими спомени "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 925
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете бекона на кубчета и го запържете в дълбок съд със загрята мазнина. Обелете печурките и ги нарежете на филийки. Наситнете лука и чесъна.

Когато беконът се карамелизира, добавете пилешките бутчета в тигана и ги запечатайте от всички страни. Нарежете моркова на ситно.

Когато беконът и пилешките бутчета се зачервят, извадете ги от съда и ги прехвърлете в чиния. Добавете в мазнината от месото лука, чесъна и морковите. Овкусете със сол и черен пипер.

Добавете печурките и дафиновите листа и оставете зеленчуците да се задушават. Когато омекнат, добавете супена лъжица брашно и разбъркайте.

Залейте с пилешкия бульон и разбъркайте добре, за да разтворите бучките от брашното. Налейте бялото вино. Сипете граха и върнете пилешките бутчета и бекона в съда.

Оставете пилето с бял сос да се досготви на умерен огън. Когато бульонът се редуцира, добавете бучка масло, за да направите сосът по-плътен и кадифен.

Гответе още 4-5 минути и сервирайте.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар