Начин на приготвяне
Нарежете бекона на кубчета и го запържете в дълбок съд със загрята мазнина. Обелете печурките и ги нарежете на филийки. Наситнете лука и чесъна.
Когато беконът се карамелизира, добавете пилешките бутчета в тигана и ги запечатайте от всички страни. Нарежете моркова на ситно.
Когато беконът и пилешките бутчета се зачервят, извадете ги от съда и ги прехвърлете в чиния. Добавете в мазнината от месото лука, чесъна и морковите. Овкусете със сол и черен пипер.
Добавете печурките и дафиновите листа и оставете зеленчуците да се задушават. Когато омекнат, добавете супена лъжица брашно и разбъркайте.
Залейте с пилешкия бульон и разбъркайте добре, за да разтворите бучките от брашното. Налейте бялото вино. Сипете граха и върнете пилешките бутчета и бекона в съда.
Оставете пилето с бял сос да се досготви на умерен огън. Когато бульонът се редуцира, добавете бучка масло, за да направите сосът по-плътен и кадифен.
Гответе още 4-5 минути и сервирайте.