Меденки от едно време

02/01/2019
"А едно време какви меденки правеха, точно като тези тук - не пропускайте да ги опитате "
Приготвяне60 мин.
Готвене10 мин.
Общо70 мин.
Порции80
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 438
  • Преглеждания за месеца114
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа и с помощта на миксер разбийте меда, яйцата, захарта, содата, какаото, олиото и подправките.

Изсипете брашното на кухненския плот направете кладенче. Сложете сместа от яйцата вътре и замесете тесто. Завийте тестото в стреч фолио и оставете в хладилника за половин час.

Извадете тестото и го разделете на четири части.

Оставете една част на вън, а останалото върнете в хладилника.

Разточете на кръгъл лист с дебелина 5 мм. С помощта на кръгла формичка изрежете меденките. Подредете ги в тавичка, застлана с хартия за печене на разстояниеm и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Извадете меденките и оставете да изстинат напълно. Подредете ги по двойки и всяка слепете с мармалад.

Потопете за кратко в разтопения шоколад, а след това в смлените орехи.

Подредете слепените меденки в чиния и изчакайте да стегне шоколадът.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Десислава Иванчовска
Не разбрах колко яйца се слагат тук.
0
0