Вълшебен качамак с пикантни тиквени кубченца

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
808
4k
4k
1k
4
02/01/2019
"Докато не опитате този вълшебен качамак, не знаете какво значи наистина вкусен качамак"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо925
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • За качамака
  • качамак - 250 гр
  • сирене - 1 бучица
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • шарлан - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 - 2 щипка
  • вода - 1.2 л
  • За тиквените кубченца
  • тиква - 2 - 3 ч.ч. (на кубченца)
  • шарлан - 3 - 5 с.л.
  • хималайска сол - ½ ч.л.
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • червен пипер - 1/3 ч.л.
  • чили - 1 щипчица
  • чубрица - 4 щипки, сушена стрита
  • босилек - 5 щипки, сушен стрит
  • куркума - 1/3 ч.л.
  • кимион - 1/3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме тиквата и я нарязваме на средно големи кубченца, големи колкото крутони. Разстиляме ги в тава. Поръсваме ги с подправките – хималайска сол, черен и червен пипер, чубрица, босилек, куркума, кимион, чили и шарлан. Разбъркваме старателно равномерно. Печем ги на 200 - 250 °C (зависи от фурната) за около 15-20 минути – до лек загар.

Докато се пекат във фурната, приготвяме качамака.

Сваряваме качамака във врящата вода с шарлан и хималайска сол, като при сипването му бъркаме с телена бъркалка, за да избегнем образуване на бучици. След това продължаваме да разбъркваме с дървена равна бъркалка. Малко преди да е сварен качамакът, прибавяме натрошеното сирене и овкусяваме с черния пипер.

Вече готовия качамак разпределяме с черпак в 3 дълбоки блюда и поръсваме с тиквените кубченца.

Този златен качамак с тиквени билкови леко пикантни кубченца е уникално преживяване. Всяка хапка преминава през няколко вида вкуса и ни пренася в света на ориента. Екзотично ястие подходящо за специална трапеза.

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар