Класическа селска супа топчета

02/01/2019
Администратор
отАдминистраторДарт Вейдър11611795
"Класическа супа топче точно като от едно време...."
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 221
  • Преглеждания за месеца621
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме моркова и го запържваме в олиото (може и зехтин) докато пусне оранжевия цвят.

Прибавяме нарязания лук да се задуши леко при моркова за около 1 минута.

Наливаме водата в тенджера, слагаме дафиновия лист, чубрицата и сол на вкус, и слагаме супата да се вари.

Правим малки топчета от кайма, които овалваме предварително в брашно и прибавяме към врящата смес.

Добавяме предварително измития ориз към супата топче и варим още 15-20 минути.

Отстраняваме супата от котлона и прибавяме черния пипер.

За застройката разбъркайте в чаша или купичка едно яйце и половин кофичка кисело мляко до хомогенна смес. От топлата супа слагаме няколко лъжици в застройката при постоянно бъркане, за да не се пресече яйцето и връщаме застройката в тенджерата.

Вашата супа топче е готова!

P.S. За разлика от много други ястия, солта се слага в началото, за да не се разпаднат кюфтенцата.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар