Класическа селска супа топчета

AdminAdmin
Дарт Вейдър
16
423
509
2k
02/01/2019
"Класическа супа топче точно като от едно време...."
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо96 672
  • Преглеждания за месеца1096
  • Преглеждания за седмицата346
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества
Супа Топчета

Начин на приготвяне

Настъргваме моркова и го запържваме в олиото (може и зехтин) докато пусне оранжевия цвят.

Прибавяме нарязания лук да се задуши леко при моркова за около 1 минута.

Наливаме водата в тенджера, слагаме дафиновия лист, чубрицата и сол на вкус, и слагаме супата да се вари.

Правим малки топчета от кайма, които овалваме предварително в брашно и прибавяме към врящата смес.

Добавяме предварително измития ориз към супата топче и варим още 15-20 минути.

Отстраняваме супата от котлона и прибавяме черния пипер.

За застройката разбъркайте в чаша или купичка едно яйце и половин кофичка кисело мляко до хомогенна смес. От топлата супа слагаме няколко лъжици в застройката при постоянно бъркане, за да не се пресече яйцето и връщаме застройката в тенджерата.

Вашата супа топче е готова!

P.S. За разлика от много други ястия, солта се слага в началото, за да не се разпаднат кюфтенцата.

Метална поставка за черпак
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална поставка за черпак
5.94 лв.
Виж ››

Разбърквате и поставяте на място, така че винаги да ви е под ръка, защото малките помощници в кухнята правят готвенето приятно занимание :)

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анелия
Анелия
19.01.2020 00:15
дафиновия лист добавете в НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
0
0