Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа топчета»Класическа селска супа топчета

Класическа селска супа топчета

AdminAdmin
Администратор
21596542
Класическа селска супа топчета6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Класическа супа топче точно като от едно време...."

Необходими Продукти

  • кайма - 300 г
  • моркови - 1 бр
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • чубрица - 1 щипка
  • черен пипер
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • вода - 2 л
  • брашно - 2 с.л.
  • дафинов лист - 1 - 2 бр
  • за застройката
  • яйца - 1 бр
  • кисело мляко - 200 г (половин кофичка)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме моркова и го запържваме в олиото (може и зехтин) докато пусне оранжевия цвят.

Прибавяме нарязания лук да се задуши леко при моркова за около 1 минута.

Наливаме водата в тенджера, слагаме дафиновия лист, чубрицата и сол на вкус, и слагаме супата да се вари.

Правим малки топчета от кайма, които овалваме предварително в брашно и прибавяме към врящата смес.

Добавяме предварително измития ориз към супата топче и варим още 15-20 минути.

Отстраняваме супата от котлона и прибавяме черния пипер.

За застройката разбъркайте в чаша или купичка едно яйце и половин кофичка кисело мляко до хомогенна смес. От топлата супа слагаме няколко лъжици в застройката при постоянно бъркане, за да не се пресече яйцето и връщаме застройката в тенджерата.

Вашата супа топче е готова!

P.S. За разлика от много други ястия, солта се слага в началото, за да не се разпаднат кюфтенцата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анелия
Анелия
дафиновия лист добавете в НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
19.01.2020 00:15
1