Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Зимна постна яхния от зелен фасул

Зимна постна яхния от зелен фасул

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Зимна постна яхния от зелен фасул
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 5
03/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"А понякога коремът не иска месо, иска вкусна зимна постна яхния от зелен фасул и вие трябва да му я дадете"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 800 г от консерва
  • лук - 2 бр. кромид средни глави
  • моркови - 2 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • царевично нишесте - 1 ½ с.л.
  • зеленчуков бульон - 2 к.ч. (или вода, ако не разполагате с такъв)
  • магданоз - ½ връзка
  • олио - 5 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и измити лук и морков режем на ситни зарчета.

Задушаваме ги под капак на умерен огън в загрялата растителна мазнина и 1 с.л. от горещия бульон.

Прибавяме размитото в малко вода доматено пюре и червения пипер.

Стерилизираният зелен фасул е с нарязани на части шушулки.

Добавяме го към яхнията, към която доливаме и останалия зеленчуков бульон.

Почистените скилидки чесън пускаме цели, за аромат.

Овкусяваме ястието със сол и варим под капак на слаб котлон до задушаването на зеленчука.

Към края на варенето на зеления фасул яхния сгъстяваме с разтворено в студена вода царевично нишесте.

Поръсваме с пресен магданоз и поднасяме постна яхния от зелен фасул топла.

Можем да гарнираме с лъжица кисело мляко, което е с нисък процент масленост., ако не държите да е постно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: