Начин на приготвяне
Почистените и измити лук и морков режем на ситни зарчета.
Задушаваме ги под капак на умерен огън в загрялата растителна мазнина и 1 с.л. от горещия бульон.
Прибавяме размитото в малко вода доматено пюре и червения пипер.
Стерилизираният зелен фасул е с нарязани на части шушулки.
Добавяме го към яхнията, към която доливаме и останалия зеленчуков бульон.
Почистените скилидки чесън пускаме цели, за аромат.
Овкусяваме ястието със сол и варим под капак на слаб котлон до задушаването на зеленчука.
Към края на варенето на зеления фасул яхния сгъстяваме с разтворено в студена вода царевично нишесте.
Поръсваме с пресен магданоз и поднасяме постна яхния от зелен фасул топла.
Можем да гарнираме с лъжица кисело мляко, което е с нисък процент масленост., ако не държите да е постно.