Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица от пълнозърнесто тесто

Пица от пълнозърнесто тесто

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Пица от пълнозърнесто тесто2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Много вкусна пица, която освен това е и здравословна - един от малките подаръци от живота!"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • пълнозърнесто брашно - 4 ч.ч.
  • мая - 1 суха
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - щипка
  • захар - щипка
  • за плънката
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • домати - 1 брой
  • чушки - 5 бр. чорбаджийки от буркан
  • лук - малка глава червен
  • босилек - сух
  • колбас - салам Закуска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топличката водичка с щипка захар. Пресейте два пъти брашно и в кладенче в средата му добавете солта и зехтина.

Бавно добавете шупналата мая и замесете гладко тесто. Покрийте го и го оставете да почива за 40-50 минути на топло място.

Готовото тесто се разточва на кора. Отгоре се намазва с доматено пюре, разпределят се тънки резенчета салам и се гарнира с кръгчета лук, домати, няколко чушки и др. зеленчуци по избор.

Поръсва се с тънка струйка зехтин, сол и босилек и се пече в умерена фурна, докато хване приятен загар.

Ако искате, към края на печенето поръсете пицата със 100 г настърган кашкавал и запечете до разтопяването му.

По желание може да приготвите тази пица изцяло вегетарианска - без колбас.

Пицата от пълнозърнесто тесто е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
57
43
35
20
10
Дай твоята оценка: