Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Бадемово-маслен кейк

Бадемово-маслен кейк

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Бадемово-маслен кейк2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
"Впечатляващо вкусен и ароматен кейк"

Необходими Продукти

  • сметана - заквасена 200 гр.
  • захар - 160 гр.
  • брашно - 350 гр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • канела - 1 ч. л
  • масло - 100 гр.
  • сметана - течна 6 с.л.
  • бадеми - ядки 150 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заквасената сметаната се разбива с 100 гр. захар, докато се разтопи. Брашното се пресява с бакпулвера и се прибавя към сметаната. Слагат се канелата и яйцата, при непрекъснато разбиване. Сместа се изсипва в намаслена или покрита с хартия за печене тава. Изравнява се и се пече в загрята фурна на 180°С 10 мин.

Маслото се разтопява на слаб огън, прибавят се 5 с. л. захар, течната сметана и фино нарязаните бадеми. Глазурата се намазва на полуизпечената кора и се допича за още 15 мин. , докато стане златиста.

Пирогът се нарязва в тавата и се оставя да изстине върху решетка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Михаил
Михаил
пробвах го много ми хареса
05.03.2012 21:27