Начин на приготвяне
Разтопете маслото и намажете с малка част от него тавата, в която ще печете. Аз ползвах кръгла голяма тава, но държа да отбележа, че за по добра височина на баницата и по кремава структура, е добре да ползвате тава с диаметър най-много 28 см и с високи стени. Така парчетата баница при разрязване ще ви станат по-високи и с повече крем, в моя случай станаха леко плоски.
Разтворете корите, вземете две от тях, намажете с малко от маслото, поръсете с част от настърганата тиква, канела и 1 с.л захар. Навийте на руло, като започнете да навивате от дългата част, увийте като охлюв и сложете в средата на тавата.
Вземете други две кори, намажете с масло, поръсете с тиква, канела и лъжица захар, навийте и поставете около средната в тавата. Така процедирайте с всички кори, докато запълните дъното на тавата.
Включете фурната и сложете баницата да се пече на 180 градуса за 20 мин. Баницата с тиква трябва да се пече до получаване на златист цвят, не трябва да се препича.
През това време направете млечната смес, като в купа сложите яйцата със захарта, разбийте ги и сипете млякото. Добавете ванилия и разбъркайте до еднородна смес.
Извадете баницата от фурната и залейте с млечната смес.
Поставете отново във фурната и запечете за още 20 мин до златист цвят и стягане на крема.
Извадете и охладете вашата млечна баница.
Бележки: Посоченото количество на тиквата е за почистена и рендосана тиква, чаената чаша е с вместимост 220 мл, захарта по желание може леко да се увеличи или намали.
Корите, които ползвах са от готовите точени, тънки турски Гюзел, ползвах ги по Коледните празници за баклава и много ми харесаха.
Млечната баница с тиква се хапва добре охладена.