Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Млечна баница»Млечна баница с тиква

Млечна баница с тиква

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Млечна баница с тиква4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Съвършената млечна баница с тиква ви очаква, а като хапнете, да не забравите да си запишете и рецептата"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г
  • тиква - 400 - 500 г
  • захар - 100 г
  • канела - за поръсване
  • масло - 100 г
  • За млечната смес
  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 8 бр.
  • ванилия - 2 прахчета
  • захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото и намажете с малка част от него тавата, в която ще печете. Аз ползвах кръгла голяма тава, но държа да отбележа, че за по добра височина на баницата и по кремава структура, е добре да ползвате тава с диаметър най-много 28 см и с високи стени. Така парчетата баница при разрязване ще ви станат по-високи и с повече крем, в моя случай станаха леко плоски.

Разтворете корите, вземете две от тях, намажете с малко от маслото, поръсете с част от настърганата тиква, канела и 1 с.л захар. Навийте на руло, като започнете да навивате от дългата част, увийте като охлюв и сложете в средата на тавата.

Вземете други две кори, намажете с масло, поръсете с тиква, канела и лъжица захар, навийте и поставете около средната в тавата. Така процедирайте с всички кори, докато запълните дъното на тавата.

Включете фурната и сложете баницата да се пече на 180 градуса за 20 мин. Баницата с тиква трябва да се пече до получаване на златист цвят, не трябва да се препича.

През това време направете млечната смес, като в купа сложите яйцата със захарта, разбийте ги и сипете млякото. Добавете ванилия и разбъркайте до еднородна смес.

Извадете баницата от фурната и залейте с млечната смес.

Поставете отново във фурната и запечете за още 20 мин до златист цвят и стягане на крема.

Извадете и охладете вашата млечна баница.

Бележки: Посоченото количество на тиквата е за почистена и рендосана тиква, чаената чаша е с вместимост 220 мл, захарта по желание може леко да се увеличи или намали.

Корите, които ползвах са от готовите точени, тънки турски Гюзел, ползвах ги по Коледните празници за баклава и много ми харесаха.

Млечната баница с тиква се хапва добре охладена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: