Телешко печено в гювеч

08/01/2019
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф69395920225
"Истинска класика - крехко телешко печено в гювеч - да ви е вкусно "
Приготвяне15 мин.
Готвене150 мин.
Общо165 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 668
  • Преглеждания за месеца798
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на тънки парчета с дебелина около сантиметър и половина.
Почистете зеленчуците и нарежете.

Намажете глинен гювеч с малко зехтин, сложете част от телешкия шол, добавете от зеленчуците, поръсете с подправките, отгоре поставете останалото месо, пак от зеленчуците, подправки, залейте със смлени домати, поръсете с малко захар да „убие” киселото на доматите и полейте със зехтина. Сложете един дафинов лист и залейте с бульона.

Затворете капака и сложете във фурната. Настройте градусите на 200 за 30 мин, след което намалете на 160 градуса и печете още 2 часа.

Накрая, преди да изтекат двата часа, може да махнете капака и да запечете без него до златисто-кафяв цвят на месото.

При поднасяне поръсете със ситно нарязан пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар