Класически понички

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Класически понички
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 2
08/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
"Оставете историците да спорят коя е родината на поничката, вие си вземете още една класическа поничка и си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 300 мл
  • прясна мая - 1/2 кубче
  • захар - 5 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 150 мл
  • сол - 1 щипка
  • ванилия - 1
  • брашно - 700 г
  • Още
  • олио - за пържене
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в прясното мляко и сложете една лъжица от захарта.

Оставете за кратко да се активира. Добавете към тази смес останалата захар, яйцата олиото и ванилията.

Пресейте брашното, направете кладенче, поръсете солта отстрани. Сипете сместа в кладенчето и замесете меко тесто. Покрийте с кърпа и оставете да втаса за 20 минути.

Разточете тестото на кора, изрежете с помощта на чаша кръгове.

С пластмасова капачка от шише или по-малка чашка изрежете във всеки кръг в средата дупка.

Оставете поничките да втасат за 15 минути. Пържете в олио поничките от двете страни.

Поръсете класическите понички с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: