Чътни от червено цвекло и червен лук

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър392111
16/01/2019
"И тогава Бог създаде червеното цвекло, защото иначе нямаше как да можем да си приготвяме великолепно Чътни от червено цвекло и червен лук "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 059
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • червено цвекло - 5 - 6 глави
  • червен лук - 3 - 4 глави
  • червени боровинки - 300 г (замразени)
  • кафява захар - 50 г
  • червено вино - 125 мл
  • балсамов оцет - 3 с.л.
  • винен оцет - 2 с.л. червен
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Поставете всяка глава червено цвекло върху лист алуминиево фолио. Посолете, подправете с черен пипер и полейте обилно със зехтин. Завийте цвеклото на пакети, подредете в тава и изпечете за 1 час на 200°C.

Изпечените и охладени глави цвекло обелете и настържете на едро ренде.

Загрейте олиото в дълбока тенджера. Нарежете червения лук на полумесеци и го задушете в тенджерата на ниска температура до пълно омекване за около 20 мин.

Добавете настърганото цвекло, замразените боровинки и двата вида оцет.

Гответе за кратко и прибавете кафявата захар и червеното вино.

Гответе чътнито на слаб огън за 40-45 минути, докато сместа се сгъсти и плодовете омекнат.

Прехвърлете в бурканче и съхранявайте в хладилник.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар