Кюфтенца по сицилиански с чипс от рукола (бърза импровизация)

12/01/2019
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаИноватор32615120491
"Супер вкусотия, която всяка опитна домакиня може да приготви за не повече от час "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо279
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • кюфтенца по цариградски - 600 г готови (полуфабрикат)
  • за доматения сос
  • домати - 6 бр. (пресни)
  • чесън - 2 скилидки
  • кимион - щипка
  • червен пипер - 1/2 ч. л.
  • олио - 2 с.л.
  • универсална подправка - 1/2 1 ч. л.
  • захар - щипка, по желание
  • брашно - 1 с.л.
  • за гарниране
  • картофено пюре - по желание (или задушен ориз)
  • кашкавал - 100 г настърган
  • рукола - чипс (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме доматите и ги нарязваме на четвъртинки. Сложете ги в дълбока тавичка или тенджера (подходяща за фурна).

Прибавете накълцаните скилидки чесън, кимион, червен пипер, универсална подправка (пикантина), олио.

Преценете дали да подправите със захар - ако доматите са от сладък сорт, това не е нужно.

Завийте тавичката със алуминиево фолио и сложете във предварително загрята фурна за около 35 мин.

През това време пригответе картофено пюре или задушен ориз - по ваш избор, по стандарния начин.

Цариградските кюфтенца (полуфабрикат) се пускат във фритюрник на 170 градуса за не повече от две минути. Ако желаете, може да си направите сами кюфтенцата от мляно месо и подправки.

Чипсът от рукола е много лесен за направа. В кошницата на добре загретия фритюрник сложете руколата и потопете за не-повече от 30 секунди.

Покрийте с капак или алуминиево фолио, защото мазнината веднага започва да пръска! Отцедете от мазнината и поставете върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.

Пасирайте запечените домати и върнете в тавичката. Разбийте брашното в 500 мл вода и прибавете към доматите. Добавете полуизпържените кюфтенца. Покрийте с алуминиево фолио и върнете във фурната за около 15 мин.

Сервирайте готовото ястие с топка картофено пюре (или задушен ориз) като гарнитура, настърган кашкавал и чипс от рукола.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар