Свински врат със зеленчуци в гювеч

Росица ПетроваРосица Петрова
Иноватор
331
99
194
4
13/01/2019
"Пленителни на вкус и с неустоим аромат - тези вратни пържолки в гювеч са истинска наслада за сетивата "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 950
  • Преглеждания за месеца207
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на пържоли. Овкусете ги със сол и черен пипер и ги сложете в хладилник за поне един час.

Почистете и нарежете всички зеленчуци на едро. Чесъна само обелете.Сложете ги в купа и ги овкусете с подправките.

В малко мазнина запържете всяка пържола за кратко, колкото да се запечата.

На дъното на глинен съд сложете половината от зеленчуците. Върху тях наредете половината пържоли. Направете и втори ред по същия начин.

Залейте всичко с олиото и 1 ч.ч.вода. Водата може да замените с червено вино.

Поставете гювеча в студена фурна, за да не се спука.

Печете на 250 градуса един час, след което намалете температурата на 180 и гответе още 40-50 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар