Уникално вкусни сиропирани охлювчета

14/01/2019
Мария Симова
отМария СимоваГуру9865695211
"Уж охлювчета, а няма да повярвате с каква скорост изчезват от чинията "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 812
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си пригответе сиропа, като смесите съставките за него и варите за 2 минути след завиране. Оставете да се охлади напълно.

В купа сипете топлото мляко и добавете маята с 1 ч.л. захар, разбъркайте и оставете за 10 минути да се активира (шупне). В шупналата мая прибавете разбитото яйце, ванилиите и олиото, разбъркайте.

Смесете брашното с бакпулвера и ги прибавете към сместа, замесете меко тесто.

Откъснете 1/3 част от тестото и я поставете в купа, добавете смлените орехи, канелата, какаото и 1 ч.л. прясно мляко и месите до еднородно кафяво тесто.

Кафявото тесто оформете на фитил, а светлото тесто разточете на правоъгълна кора с ширината на фитила. Поставете фитила върху началото на кората и навийте на руло.

Нарежете рулото на филийки, широки 1 см, и ги подредете в намаслена тава на разстояние едно от друго, оставете за 30 минути да втасат. Печете за 15 минути в предварително нагрята на 180 градуса фурна.

Извадете готовите охлювчета и веднага залейте със студения сироп.

След 1 час сиропираният сладкиш е готов за сервиране.

Лесни, бързи и уникално вкусни сиропирани охлювчета! подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар