Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пълнени пилешки бутчета със сирене

Пълнени пилешки бутчета със сирене

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Пълнени пилешки бутчета със сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6-8
"Дами, внимавайте! Много от господата биха приели такова блюдо като ухажване"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - бутчета 12 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • сирене - Дунавия 25 гр. или извара
  • спанак - 100 гр.
  • шунка - 100 гр.
  • кориандър - 1 ч.л. смлян
  • индийско орехче - 1 к. л. настъргано
  • зехтин - 2 с.л.
  • масло - 30 гр.
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сгорещеното масло се запържва леко пресования чесън, прибавя се спанакът нарязан фино и се разбърква, докато позавехне.

В купа се смесват сиренето, спанакът, шунката нарязана на ситно, индийското орехче, кориандъра и черен пипер на вкус. Всичко се обърква добре.

Внимателно се повдига кожата на всяко бутче, слага се от плънката и отново се покрива с кожа. Отгоре се намазва със зехтин и червен пипер.

Бутчетата се пекат на 180°С. за около 30 мин. , докато месото омекне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: