Пръхкави масленки с мас и орехи

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф6069114867
15/01/2019
"Колкото и добре да скриете тези масленки с мас и орехи, децата все ще ги намерят и ще ги изядат до последната "
Приготвяне50 мин.
Готвене15 мин.
Общо65 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 362
  • Преглеждания за месеца284
  • Преглеждания за седмицата79
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • мас - 240 г размекната на стайна температура
  • пудра захар - 150 г + още за овалване
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 350 г
  • ванилия - 1/2 емулсия или 2 прахчета
  • орехи - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете суровите орехи на ситно. Извадете няколко часа предварително продуктите на стайна температура.

Маста трябва да е размекната, но не течна. Сипете маста в купа и добавете пудрата захар и ванилията, яйцето и брашното. Добавете и смлените орехи. Омесете меко тесто.

Ако е много лепкаво, добавете малко брашно, ако пък е много сухо, добавете съвсем малко студена вода (около 1 с.л.).

Оформете с точилка от тестото лист с дебелина около 1.5 см върху набрашнена повърхност.

Изрежете с формичка в желана форма. Подредете върху хартия за печене.

Запечете в предварително загрята фурна на 180-190°C за около 15 мин.

Сладките трябва съвсем леко да порозовеят.

Извадете масленките от фурната, поръсете и оваляйте в пудрата захар, докато още са горещи, за да полепне захарта.

Съхранявайте масленките с орехи в кутия.

Адаптирано от http://www.cookwithasmile.com

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ася Илинова
Ася Илинова
15.01.2019 15:39
Здравейте! Искам да попитам, има ли значение каква мас ще използваме ?
0
0