Лесен заек в гювеч

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
216
747
611
438
1
16/01/2019
"Хубавите работи стават бавно, а вкусен и крехък заек се готви в гювеч - две истини от живота "
Приготвяне15 мин.
Готвене150 мин.
Общо165 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо28 821
  • Преглеждания за месеца463
  • Преглеждания за седмицата62
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • заек - 1 бр. цял
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества
Печен Заек

Начин на приготвяне

След като измиете и почистите добре заека, отделете бутчетата, плешките и останалите части.

Нарежете скилидките чесън на половина. С върха на ножа направете прорез във всяко парче и поставете чесънче.

Поръсете ги обилно с червен пипер, черен пипер и сол на вкус.

Нарежете моркова на едри колелца и го изсипете при заека. Залейте с вода и печете заешкия гювеч на 250 градуса за около 2 часа и 30 минути.

Традиционен български гювеч с капак 5л-8%
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
21.99 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар