Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Сладък хляб»Сладък Корейски хляб с яйце и моцарела

Сладък Корейски хляб с яйце и моцарела

София В.София В.
Новак
1912963
Сладък Корейски хляб с яйце и моцарела2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Екзотично, вкусно и толкова лесно за изяждане, че задължително си записваме рецептата още сега"

Необходими Продукти

  • масло - 3 с.л.
  • захар - 8 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 2 бр.
  • ванилия - 4 бр.
  • брашно - 1 ½ ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ½ ч.ч.
  • яйца - 7 бр.
  • моцарела - 10 резена (около 250 г)
  • олио - за намазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се приготвя, като се смесват разтопеното масло, захарта, солта, бакпулверът, ванилията, 3 яйца, млякото и брашното. Разбърква се до хомогенна смес (с миксера).

Готовото тесто изсипваме в предварително добре намазана с олио форма за кекс/тава.

Формата да се напълни до половината, защото следва да се добави моцарелата и яйцето.

Моцарелата е предварително нарязана на едри парчета, които се пускат в тестото на равно разстояние. По същия начин чукваме отгоре и 4 яйца.

Пече се в предварително загрята на 180°C фурна за 30 мин или до златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Геновева
Геновева
Ще пробвам... фенка съм на корейскито кино и любител на кухнята им... благодаря за прекрасната рецепта!
29.10.2019 22:42
1
Геновева
Геновева
Изглежда добре, но никак не ми се връзва Корея с моцарела.
17.01.2019 22:42
2
1
Покажи всички подкоментари