Зеленчуково рагу със зелен фасул

18/01/2019
Милена Александрова
отМилена АлександроваИноватор42814269
"Истинска зеленчукова приказка, която разказваме само на най-големите лакомници "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо816
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме на ивици морковите и целината.

Загряваме мазнина в дълбок тиган и ги задушаваме заедно със зеления фасул за 5-6 минути. Добавяме царевицата.

Разделяме карфиола на розички и го сваряваме за 5 минути в подсолена вода. Отцеждаме го и го добавяме при другите зеленчуци.

От млякото, маслото, брашното и солта приготвяме сос Бешамел, като в сгорещеното масло запържваме брашното за 1-2 минути, посоляваме, наливаме млякото и варим при непрекъснато бъркане до сгъстяване.

Сипваме зеленчуците в тавичка и ги заливаме със соса. Отгоре настъргваме кашкавала и накрая заливаме със сметаната.

Запичаме за около 20 минути до леко зачервяване.

Сервираме веднага.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар