Пържена скумрия с царевично брашно

19/01/2019
"Знаеш, че си приготвил наистина вкусна пържена скумрия, когато гостите посегнат към втора порция скумрия, а не втора бира "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо821
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • скумрия - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • олио - за пържене 1 ч.ч.
  • зелева салата - гарнитура
  • лимони - 1 резен
  • маслини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се размразява, почиства се от глава, хриле, вътрешности.

Измива се обилно и се подсушава. Поръсва се със сол, черен пипер и покрита с фолио се оставя да се овкуси на хладно за 30 минути или за 1 час.

Сипва се брашно в чиния и всяко парче скумрия се овалва в брашното.

Пържим в загрято олио до златисто и изваждаме върху салфетка да попие мазнината.

Сервираме порция риба с резени лимон и салата от зеле, моркови и червено цвекло.

Тази пържена скумрия върви с чаша вино!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар