Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържена скумрия с царевично брашно

Пържена скумрия с царевично брашно

Пържена скумрия с царевично брашно3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Знаеш, че си приготвил наистина вкусна пържена скумрия, когато гостите посегнат към втора порция скумрия, а не втора бира"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • олио - за пържене 1 ч.ч.
  • зелева салата - гарнитура
  • лимони - 1 резен
  • маслини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се размразява, почиства се от глава, хриле, вътрешности.

Измива се обилно и се подсушава. Поръсва се със сол, черен пипер и покрита с фолио се оставя да се овкуси на хладно за 30 минути или за 1 час.

Сипва се брашно в чиния и всяко парче скумрия се овалва в брашното.

Пържим в загрято олио до златисто и изваждаме върху салфетка да попие мазнината.

Сервираме порция риба с резени лимон и салата от зеле, моркови и червено цвекло.

Тази пържена скумрия върви с чаша вино!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: