Телешки бузки с винен сос и моркови

19/01/2019
"Най-ароматното и крехко телешко, което може да приготвите с вкус, който ще ви плени "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 372
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • телешки бузи - 800 г (около 3 бр. големи)
  • моркови - 2 - 3 бр. (200 г)
  • лук - 1 глава, голяма
  • чесън - 1 глава
  • червено вино - 500 мл ароматно, плътно
  • зехтин - 50 мл
  • дафинов лист - 2 бр.
  • карамфил - 3 бр. подправка
  • черен пипер - 8 - 10 зрънца + 1 щипка млян
  • сол - 1 ч.л.
  • говежди бульон - 1 кубче
  • мащерка - 2 с.л. равна, суха или 2 клонки свежа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Почистете и обезципете месото. Телешките бузи са една от най-вкусните и крехки меса, които аз лично определям като деликатес.

2. Нарежете на едри парчета и поставете в купа заедно с морковите, нарязани на кръгчета, лука, накълцан на ситно или смлян, подправките, солта и главата чесън /цяла, необелена/ (само може да премахнете външните люспички).

3. Разбъркайте, за да се смеси всичко добре и налейте виното, така че да покрива всички продукти.

4. Покрийте купата със стреч фолио и приберете в хладилник за мунимум 6 часа до 1 денонощие.

5. Сипете в тенджера съдържанието на съда с телешкото, подправките, зеленчуците и виното. Налейте зехтина, около 250-300 мл вода и натрошете вътре кубчето бульон.

6. Поставете капака на тенджерата и сложете на умерен огън всичко да се готви около 1 час и половина. Доливайте вода, колкото е нужно по време на готвенето.

7. Готовото телешко с моркови поднесете горещо, поръсено с пресен магданоз или кориандър.

Добър апетит!

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар