Пълнени цели патладжани по селски

23/01/2019
"Разкошни са - нямаме търпение да ви се похвалим колко вкусни ни се получиха, точно по тази рецепта "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 877
  • Преглеждания за месеца633
  • Преглеждания за седмицата361
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • патладжани - 4 бр. средни
  • яйца - 3 бр. М или 2 бр. XL
  • сирене - 200 г
  • магданоз - 4 с.л. накълцан
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 4 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Срежете надлъжно на две всеки от патладжаните и отрежете дръжките им. Натъркайте със сол откъм срязаната страна и потопете във вода за 20-30 минути, след това изплакнете и подсушете.

2. Намазнете хубаво с олио дъното на тавичка и подредете зеленчука с разрязаната страна надолу.

3. Пъхнете в загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути или докато патладжаните омекнат добре и кожичката им отгоре леко се набръчка. Извадете от фурната и изчакайте леко да поизстинат.

4. През това време разбийте яйцата и към тях натрошете сиренето. Прибавете чесъна - фино настърган, и накълцания магданоз. Ако сиренето не е много солено, може да си добавите и малко сол.

5. Извадете вътрешността на патладжаните, без да стигате до кожата, оставяйки няколко милиметра. Накълцайте меката сърцевина и я добавете към плънката.

6. Напълнете всяка половинка патладжан с плънка и изпечете, докато яйцето стегне и се получи златист загар.

7. След като извадите пълнените патладжани от фурната слепете две по две половинките.

Поръсете с още свеж магданоз и поднесете топли вашите пълнени патладжани с яйца и сирене.

Добър апетит!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар