Пълнени цели патладжани по селски

23/01/2019
"Разкошни са - нямаме търпение да ви се похвалим колко вкусни ни се получиха, точно по тази рецепта "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо33 299
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Срежете надлъжно на две всеки от патладжаните и отрежете дръжките им. Натъркайте със сол откъм срязаната страна и потопете във вода за 20-30 минути, след това изплакнете и подсушете.

2. Намазнете хубаво с олио дъното на тавичка и подредете зеленчука с разрязаната страна надолу.

3. Пъхнете в загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути или докато патладжаните омекнат добре и кожичката им отгоре леко се набръчка. Извадете от фурната и изчакайте леко да поизстинат.

4. През това време разбийте яйцата и към тях натрошете сиренето. Прибавете чесъна - фино настърган, и накълцания магданоз. Ако сиренето не е много солено, може да си добавите и малко сол.

5. Извадете вътрешността на патладжаните, без да стигате до кожата, оставяйки няколко милиметра. Накълцайте меката сърцевина и я добавете към плънката.

6. Напълнете всяка половинка патладжан с плънка и изпечете, докато яйцето стегне и се получи златист загар.

7. След като извадите пълнените патладжани от фурната слепете две по две половинките.

Поръсете с още свеж магданоз и поднесете топли вашите пълнени патладжани с яйца и сирене.

Добър апетит!

Бамбукова дъска с борд 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар