Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Боб със свински уши в гювеч

Боб със свински уши в гювеч

Боб със свински уши в гювеч
Снимка: Кулинарна мрежа
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
155 мин.
Порции
4
"Магическите съставки на тази вълшебна комбинация са ясни, въпросът е може ли да се яде всеки ден, защото ние определено искаме"

Необходими Продукти

  • свински уши - 2 - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. червена и зелена
  • сол
  • домати - 1 - 2 бр. настъргани или от консерва
  • червен пипер - 1 с.л. пушен
  • брашно - 1 с.л. с връх
  • боб - 3 буркана сварен Канелини
  • джоджен
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистените свински уши се сваряват във вода до пълна готовност (около 1 час и 20 мин). Изваждат се от бульона и се нарязват на хапки или ленти. Отделно се задушават в олио 1 глава лук, 1- 2 моркова, червена и зелена чушка, нарязани на ситно с малко сол.

Добавя се 1 нарязан домат или от консерва, 1 ч.л. пушен червен пипер.1 с.л с връх брашно се разбива в малко студена вода и се добавя към зеленчуците. Доливате от бульона, като бъркате непрекъснато.

В кален съд изсипвам 3 консерви бял боб, като преди това съм им отцедила водата. Не използвайте боб с доматен сос консерва, а във вода.

Слагам нарязаните уши, добавям задушените зеленчуци, подправки на вкус, задължително се стрива сух джоджен обилно. Долива се от бульна на сварените уши, ако има нужда от още сол, се добавя.

Захлупва се и се слага в предварително загрята фурна. Къкри около час, зависи колко бульон сте сложили. Махам капака и запичам боба в гювеч леко още около 30 мин. Времето на готвене зависи от вида фурна.

Източник: Nora Tashev от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Nora Tashev
Nora Tashev
Любимо и много вкусно.Надявам се ви харесва. Също толкова вкусно става и ако вместо свински ушички,го сготните със свински крачета.:) Да ви е сладко!
23.01.2019 13:26