Гъста супа от зелена леща с азиатски вкус

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф79623910911
24/01/2019
"Сега е ваш ред да изненадате баба с вкусна идея за приготвяне на леща "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо376
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме лещата и я накисваме за едно денонощие. Лука нарязваме на ситни зарчета, а пащърнака нарязваме на 2-3 части.

В тенджера с нагорещената мазнина сотираме лукът на слаб огън.

Прибавяме парчетата пащърнак, скилидките чесън (цели) и ароматните индийски подправки.

Запържваме за кратко, като добавяме и отцедената леща. Разбъркваме добре и термичната обработка трае още 5-7 минути.

Накрая заливаме с горещия пилешки бульон и изсипваме разтвореното в малко вода доматено пюре.

Супата къкри на слаб котлон.

След като пащърнакът и скилидките чесън са се сварили ги изваждаме и намачкваме на пюре. Прибавяме ги отново към супата и овкусяваме със сол.

Десетина минути, преди да отстраним съда от котлона, прибавяме към супата тънко нарязаните резени от ½ лимон. Накрая поръсваме с пресен кориандър.

Пълнозърнестите филии нарязваме на средни кубчета.

В нагорещен тефлонов тиган разтапяме маслото и капваме няколко капки от сусамовото олио.

Настъргваме на ситно малко лимонова кора. Прибавяме нарязаните хлебни кубчета, като ги разбъркваме непрекъснато.

Те поемат от вкусовете и стават златисти и хрупкави.

Поднасяме супата от леща топла, като я гарнираме със резенче лимон и хрупкави крутони.

Адаптирано от 24 kitchen

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар