Начин на приготвяне
Слагаме водата и олиото да заврят на котлона, след което добавяме пресятото брашно и бъркаме хубаво. Махаме от котлона и оставяме сместа да изстине.
Когато това стане добавяме яйцата едно по едно, като след всяко яйце разбъркваме добре, докато сместа го поеме.
Получава се гъсто лепкаво тесто, от което гребваме с малка чаена лъжичка и слагаме върху хартия за печене.
Ако искате по-търговски вид може и да ползвате шприц, но аз ги направих така “небрежни”. Печем в предварително загрята фурна на 180-200 градуса, зависи от фурната.
Докато се пекат еклерчетата забъркваме крема.
Слагаме млякото и захарта да кипнат. През това време разбъркваме брашното с вода и го добавяме към кипящото мляко. Бъркаме 2-3 минути и махаме от огъня. Добавяме маслото и ванилията.
Когато еклерчетата са изстинали разрязваме внимателно всяко едно, пълним с крем и поръсваме с пудра захар.