Начин на приготвяне
Нарязваме портокалите на дребно и добавяме захар, слагаме на котлона, докато се редуцират до сладко.
Междувременно начупваме шоколада, добавяме му малко захар, какао и канела (или друг аромат) и го разтопяваме на водна баня или в микровълновата.
Намазваме с топлия шоколад дъната и стените на формички за бонбони и слагаме във фризера за 2-3 мин. Сваляме готовото сладко от портокали от огъня, пресипваме в друг съд и след като съвсем леко изстине, добавяме кофичката течен шоколад.
Бъркаме, докато се получи хомогенна смес с телесна температура. Вадим от фризера формичките и напълваме със сместа от портокали и течен шоколад.
Отново поставяме във фризера за 2-3 минути. След това изваждаме формичките и заливаме до горе с шоколада, с който сме изградили дъната и стените на формичките.
Леко почукваме формичките в плота, така че да се получи гладък завършек. Слагаме за последно във фризра, след като стегнат (около 5 мин.) изваждаме от фризера и от формичките и поднасяме.