Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Агнешки врат на шайби с гъби и сметана

Агнешки врат на шайби с гъби и сметана

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Агнешки врат на шайби с гъби и сметана
Снимка: Yordanka Kovacheva
6 / 7
07/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Елегантно ястие, което може да приготвите по специален повод или просто когато ви се дояде сочен агнешки врат"

Необходими Продукти

  • агнешки врат - 500 г на шайби
  • сол - на вкус (едра, люспеста)
  • зехтин - 5 - 6 с.л.
  • масло - 15 г
  • черен пипер - 1 щипка
  • гъби - 250 г кафяви печурки
  • сметана - 300 г готварска
  • розмарин - 1 ч.л. или на вкус
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите и ги нарежете надлъжно на тънки резени заедно с пънчетата. Скилидките чесън филирайте.

Загрейте 3 с.л. от зехтина и маслото и в тях запържете печурките и чесъна. Щом пуснат аромат, добавете малко сол, розмарина и щипка пипер.

Гответе 5 минути на умерен огън и налейте сметаната. Може да намалите огъня, за да не загаря. Бъркайте още 3-4 минути и дръпнете от огъня.

Агнешките вратни пържоли запечете на умерен до силен огън в тиган с 2 с.л. зехтин за около 4-5 минути от всяка страна. В зависимост от дебелината на шайбите, може да е нужно повече или по-малко време. Степента на изпичане е по ваше желание, но е важно да не се прекалява, за да не изсъхва агнешкото.

Готовите шайби агнешки врат разпределете в порционни чинии, поръсете с едра люспеста сол и върху тях разположете от гъбите със сметана.

Консумирайте топли с чаша хубаво червено вино.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: