Домашни хлебчета с мед

Ася ЗаевскаАся ЗаевскаПомощник Готвач19721449
29/01/2019
"Откъде идва изразът топи се като мед в устата ли, вярваме, че оттук идва - от тези домашни хлебчета с мед "
Приготвяне60 мин.
Готвене25 мин.
Общо85 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо209
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа. Разтворете маята в хладката вода и я оставете за 10-на мин.

Направете кладенче в средата на брашното и добавете зехтина, солта и 1 ч.л. мед. След това започнете да наливате на тънка струя водата (с мая), като разбърквате с лъжица и постепенно замесете меко тесто. Месете поне 5 мин.

Полученото тесто разделете на 3 топки и ги оформете като малки багети.

Подредете ги в предварително намазана със зехтин тава и ги покрийте с кърпа. Оставете ги да втасват за 45-50 мин.

След това направете леки разрези с нож. С помощта на четка ги намажете със студена вода и ги поръсете със сусам.

Печете хлебчетата около 25 мин в предварително загрята на 250 градуса фурна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар