Начин на приготвяне
Смесете маслото, меда и захарта в тенджера. Поставете я на слаб огън и оставете да заври сместа. След което прибавете содата и бъркайте, докато сместа спре да се разпенва (това става за 2-3 минути) и реакцията на содата с меда не завърши.
Оставете сместа да се поохлади и прибавете разбитите яйца при непрекъснато бъркане. Накрая добавете пресятото брашно и разбъркайте. Сместа трябва да е гъста и лепкава.
В форма за торти с падащи стени, постелете лист хартия за печене, сипете половината смес и разстелете сместа по дъното с мокри ръце.
Печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна за около 15-20 минути до златисто кафяв цвят.
Изпичате двата блата за торта и всеки от тях разрязвате наполовина по хоризонтала, получавате 4 броя тънки медени кори. Оставете корите да се охладят, като през това време смесите сметаната и захарта, разбъркайте добре.
Сглобете медената торта, като наредите 3 от корите една върху друга, а помежду им мажете с крем.
Четвъртата кора натрошете на трохи, с които декорирате тортата от всички страни. Оставете в хладилник тортата Медовик за една нощ, а на другия ден нарежете на парчета и сервирайте вкусната и ароматна торта Медовик!
Коментари