Начин на приготвяне
Настържете тиквичките с едрото ренде. Посолете ги и ги оставете в гевгир поне за 20-ина минути, докато се отцедят от цялата излишна вода.
Добавете към тях ситно нарязания лук, чесън, натрошеното сирене, зелените подправки и яйцата. Разбъркайте добре продуктите и започнете да добавяте постепенно брашното. Добавяйте постепенно, докато получите гъста смес.
Загрейте малко олио на дъното на тиган с незалепващо покритие. Намалете силата на котлона и гребвайте по 1 лъжица от сместа и пускайте в сгорещеното олио.
Оформете кюфтенцата от тиквички с опакото на лъжицата и пържете от двете страни до готовност.
Поднесете кюфтенцата с млечен сос с чесън или друг сос по избор.
Източник: Petya Stoycheva от Кулинарна мрежа