Начин на приготвяне
Почистете месото и дреболиите, нарежете на парчета.
Почистете и нарежете зеленчуците на ситно, ориза измийте под студена течаща вода.
Сложете тиган на котлона и загрейте зехтина, поставете лука и запържете за минутка, добавете месото с дреболийките и разбъркайте.
Сипете в тенджера 4 л студена вода и сложете на котлона, щом кипне, сипете запърженото месо с лука. Варете до омекване на агнешкото, като периодично махате образувалата се пяна.
Добавете нарязаните картофи, морков, суха чушка, ориз и доматеното пюре, разбъркайте, подправете на вкус със сол и черен пипер.
Оставете да поври 20 мин, накрая сложете девесил и джоджен.
Разбийте в купичка яйцето с лимоновия сок.
Изключете котлона, застройте чорбата с яйцето, като го сипете директно във врялата агнешка чорба, яйцето трябва да се пресече.
Поръсете агнешката чорба със свеж магданоз и поднесете.