Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Домашен агнешки курбан

Домашен агнешки курбан

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Домашен агнешки курбан
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Поне веднъж в живота си човек трябва да приготви агнешки курбан, а ние знаем една рецепта, която ще ви накара да си оближете пръстите"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 600 г
  • агнешки дреболии - 200 г
  • картофи - 2 бр
  • ориз - 1 к.ч.
  • моркови - 1 бр
  • зелен лук - 1 връзка
  • магданоз - ½ връзка
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • девесил - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • червени чушки - 1 бр. суха
  • яйца - 1 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • лимонов сок - от ½ лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете месото и дреболиите, нарежете на парчета.

Почистете и нарежете зеленчуците на ситно, ориза измийте под студена течаща вода.

Сложете тиган на котлона и загрейте зехтина, поставете лука и запържете за минутка, добавете месото с дреболийките и разбъркайте.

Сипете в тенджера 4 л студена вода и сложете на котлона, щом кипне, сипете запърженото месо с лука. Варете до омекване на агнешкото, като периодично махате образувалата се пяна.

Добавете нарязаните картофи, морков, суха чушка, ориз и доматеното пюре, разбъркайте, подправете на вкус със сол и черен пипер.

Оставете да поври 20 мин, накрая сложете девесил и джоджен.

Разбийте в купичка яйцето с лимоновия сок.

Изключете котлона, застройте чорбата с яйцето, като го сипете директно във врялата агнешка чорба, яйцето трябва да се пресече.

Поръсете агнешката чорба със свеж магданоз и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: