Тас кебап със соев сос

02/02/2019
Марияна Петрова Иванова
отМарияна Петрова ИвановаМастър Шеф517382922
"За повече вкус и несравним аромат - Тас кебап със соев сос "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо851
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 400 г
  • лук - 3 глави
  • соев сос - 1 - 2 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • домати - 500 г консерва
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с.л.
  • ориз басмати - 1 ч.ч. за гарнитура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сложете малко олио и запържете месото, което сте нарязали на хапки до златисто. Добавете лука, който сте нарязали на дребно, и го задушете с месото. Сложете червения пипер, а след няколко минути - доматите и подправките. Налейте вода, колкото да покрие продуктите и варете на бавен огън до готовност.

Измийте ориза и го запържете с бучка краве масло, докато стане прозрачен. Налейте вода или бульон в съотношение 1:3 и сложете сол.

Намалете котлона на минимума и без да бъркате, оставете да изври водата.

Изключете и затворете с капак за 5 минути.

Сервирайте в чиния порция Тас Кебап с лъжичка ориз басмати.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар