Боб с пушен джолан в гювеч

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор283851732
02/02/2019
"Не знаете какво означава наистина вкусно българско ястие, докато не опитате Боб с пушен джолан в гювеч "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 495
  • Преглеждания за месеца1006
  • Преглеждания за седмицата256
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба в студена вода от предната вечер.

Сложете го в тенджера и го оставете да заври, след което хвърлете първата вода. Изцедете добре и го сложете в глинен гювеч.

Нарежете лука, морковите и чушките. Прибавете ги към боба.

Нарежете и пушения бекон на ситни парчета. Прибавете и него заедно всички подправки. Разбъркайте и отгоре поставете пушените джолани. Добавете 2-3 ч.ч. вода, колкото да покрие всички продукти, и сложете гювеча в студена фурна, която включете първоначално на 250 градуса, докато загрее и после намалете температурата на 180 градуса за около 2 часа.

След като джоланът в гювеч е готов, обезкостете джолани и поднесете с чаша червено вино.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар