Страхотни въздушни мекици

03/02/2019
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф953548919
"Въздушни мекици, които не поемат никаква допълнителна мазнина и направо се топят в устата - това предлагаме да направите за закуска "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 078
  • Преглеждания за месеца19077
  • Преглеждания за седмицата1734
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята и захарта в топлите и смесени вода и прясно мляко.

Пресейте брашната и добавете солта, разбъркайте и оформете кладенче. В него поставете разбитото яйце, разтворената мая и шупналата смес от кисело мляко и сода.

Замесете меко и лепнещо тесто. Покрийте и оставете тестото на топло място за 90 минути да втаса. Или така покрито поставете в хладилник за една нощ.

Нагрейте повечко олио на слаб огън и след като нагрее добре, е готово да пържите.

При пържене на мекиците намажете с олио добре ръцете и ги оформяйте на малка питка с дебелина 0.5 см - тестото е много меко и лепкаво.

Когато олиото е нагрято на слаб огън, пърженето става по бавно и има време да се надува и пържите до златист цвят. Не стават мазни и напоени с мазнина, а напротив - стават пухкави мекички, дори са и сухички, което се дължи на содата.

Тези въздушни мекици са страхотни на вкус! Опитайте!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Mimi Peneva
Mimi Peneva
09.02.2019 10:02
Страхотни са , дори направих със и без сирене, станаха много вкусни !
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв