Страхотни въздушни мекици

Мария СимоваМария СимоваЕнтусиаст74101312
03/02/2019
"Въздушни мекици, които не поемат никаква допълнителна мазнина и направо се топят в устата - това предлагаме да направите за закуска "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
33 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо95 579
  • Преглеждания за месеца862
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена33

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разтворете маята и захарта в топлите и смесени вода и прясно мляко.

Пресейте брашната и добавете солта, разбъркайте и оформете кладенче. В него поставете разбитото яйце, разтворената мая и шупналата смес от кисело мляко и сода.

Замесете меко и лепнещо тесто. Покрийте и оставете тестото на топло място за 90 минути да втаса. Или така покрито поставете в хладилник за една нощ.

Нагрейте повечко олио на слаб огън и след като нагрее добре, е готово да пържите.

При пържене на мекиците намажете с олио добре ръцете и ги оформяйте на малка питка с дебелина 0.5 см - тестото е много меко и лепкаво.

Когато олиото е нагрято на слаб огън, пърженето става по бавно и има време да се надува и пържите до златист цвят. Не стават мазни и напоени с мазнина, а напротив - стават пухкави мекички, дори са и сухички, което се дължи на содата.

Тези въздушни мекици са страхотни на вкус! Опитайте!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Atanaska Traykova
Atanaska Traykova
20.04.2019 13:24
Станаха толкова хубави, че моментално изчезваха и неможах да ги снимам.
3
0
Go6ko_k0p3l370
Go6ko_k0p3l370
28.03.2019 16:46
Страхотни и вкусни !
2
1
Mimi Peneva
Mimi Peneva
09.02.2019 10:02
Страхотни са , дори направих със и без сирене, станаха много вкусни !
6
1