Телешко месо с прясно зеле в мултикукър

04/02/2019
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф5478913926
"Крехко телешко, което се топи в устата само с едно натискане на копчето - вижте точната рецепта тук "
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо400
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • телешко месо - 400 г младо
  • зеле - 600 г
  • лук - 1 глава
  • домати - 200 г от консерва, обелени и нарязани на кубчета
  • пушен пипер - 1 ч.л. червен,
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото месо на дребни хапки, а лука на дребно. Почистете зелето и го нарежете на тънки ивици.

Сипете олиото в съда на мултикукъра и пуснете на програма пържене (FRY) за около 30 мин. Запържете месото за около 10 мин, като разбърквате, докато промени цвета са. Добавете лука и пържете още около 5 мин.

Затворете капака и оставете ястието да се задуши за около 5 мин. Добавете червения пипер и зелето и хубаво разбъркайте всичко.

Затворете капака и оставете да се задуши за около 5 мин. Накрая добавете доматите отново разбъркайте, овкусете със сол и черен пипер, сипете 1 ч.ч. вряла вода и включете на програма яхния (STEW).

Оставете телешкото със зеле да се готви за 1 час.

Сервирайте, като поръсите с прясно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар