Най-добрите гръцки картофи с лимон и чесън

marcheva14marcheva14Мастър Шеф99271059021
04/02/2019
"И ако не побързате, няма да имате шанс са опитате тези вкусни картофи по гръцки с лимон и чесън - веднага се изяждат "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
31 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо33 131
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена31

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 200 градуса;

В купа се смесват подправките.

Картофите се почистват от кората и се нарязват на дълги клинове. Изсипват се в купа и се поръсват със сухите подправките. Разбъркват се с ръка.

Подреждат се в голяма тава, като не се застъпват, подреждат се поединично.

В купа се смесват зехтин, лимонов сок, пресован чесън и бульон. Разбърква се и се излива върху картофите.

Тавата се покрива с алуминиево фолио. Пече се на 200°C за 40 мин.

Изважда се от фурната, отстранява се фолиото и се поръсват с гръцко твърдо сирене Кефалотири, или с настърган пармезан.

Печените картофи се допичат се за още 15-20 мин до златисто или да образуват коричка.

Поръсват се с магданоз.

Рецептата за Средиземноморски картофи на фурна може да се поднесе като гарнитура, както я поднесох към Фегато ала Венециана, към друг вид меса или като самостоятелно ястие.

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар