Най-добрите гръцки картофи с лимон и чесън

04/02/2019
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф81270552211
"И ако не побързате, няма да имате шанс са опитате тези вкусни картофи по гръцки с лимон и чесън - веднага се изяждат "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 118
  • Преглеждания за месеца9117
  • Преглеждания за седмицата3398
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 200 градуса;
В купа се смесват подправките.

Картофите се почистват от кората и се нарязват на дълги клинове. Изсипват се в купа и се поръсват със сухите подправките. Разбъркват се с ръка.

Подреждат се в голяма тава, като не се застъпват, подреждат се поединично.

В купа се смесват зехтин, лимонов сок, пресован чесън и бульон. Разбърква се и се излива върху картофите.

Тавата се покрива с алуминиево фолио. Пече се на 200°C за 40 мин.

Изважда се от фурната, отстранява се фолиото и се поръсват с гръцко твърдо сирене Кефалотири, или с настърган пармезан.

Печените картофи се допичат се за още 15-20 мин до златисто или да образуват коричка.
Поръсват се с магданоз.

Рецептата за Средиземноморски картофи на фурна може да се поднесе като гарнитура, както я поднесох към Фегато ала Венециана, към друг вид меса или като самостоятелно ястие.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар