Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Кифлички с бекон и топено сирене

Кифлички с бекон и топено сирене

Кифлички с бекон и топено сирене
Снимка: Росица Петрова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
24
"А казвали ли сме, че солените кифлички с бекон и топено сирене са най-вкусните на света - ами, казваме го"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • мая - 25 г (1/2 кубче)
  • прясно мляко - 200 мл
  • кисело мляко - 180 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 100 мл
  • за намазване
  • яйце - 1 бр.
  • плънка
  • бекон - 250 г (на слайсове)
  • топено сирене - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, прибавете бакпулвера и солта и разбърквайте всичко. След това направете кладенче.

Разтворете маята и захарта в леко затоплено прясно мляко. Без да изчаквате да втасва, прибавете към брашното заедно с другите продукти за тестото.

Замесете меко тесто.

Разделете го на две равни части, отново без втасване.

Разточете всяка на голям кръг, който нарежете на 12 триъгълника. В широката част сложете по парче бекон и топено сирене. Навийте на кифличка.

Застелете две тави с хартия за печене и наредете кифличките.

Оставете да втасат за 20 минути. След това ги намажете с яйце, което сте разбили предварително.

По желание поръсете със семена.

Печете с загрята фурна на 180°C с вентилатор за около 20 минути.

Тестото за тези кифлички е изключително пухкаво. Може да промените плънката по ваше желание.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: