Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Реване с портокалов сироп

Реване с портокалов сироп

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Реване с портокалов сироп
Снимка: Храна за Душата
10 / 11с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Оставете първата хапка сочно реване с портокалов сок да се разтопи в устата ви - да, това е Раят"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 5 с.л.
  • брашно - 5 с.л.
  • пшеничен грис - 1 с.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • За сиропа
  • вода - 300 мл
  • захар - 300 г
  • портокали - 1 бр.
  • ванилов екстракт - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците от белтъците на яйцата. Прехвърлете белтъците в купа и добавете щипка сол. Разбийте на сняг, като добавите поетапно половината от захарта.

Добавете останалата захар към жълтъците и разбийте, докато сместа стане светла и пухкава. Обединете двете смеси внимателно като обърквате с шпатула, за да запизите въздушността на белтъците.

Смесете пшеничния грис с брашното и започнете да добавяте с разбъркване към яйчената смес. Разбъркайте добре, докато брашното се поеме напълно от яйцата. Настържете портокалова кора и разбъркайте финално. Прехвърлете сместа в правоъгълна тавичка и изпечете реването на 180°C за половин час.

Междувременно пригответе захарния сироп. Смесете захарта и водата в съд на котлона. Добавете сока на портокала и оставете сместа да заври и да се редуцира на гъст сироп.

По желание настържете и кората на плода в сиропа. На финала добавете чаена лъжичка ванилов екстракт за допълнителен аромат.

Охладете блата за реването напълно, нарежете го на парчета и залейте с горещия портокалов сироп.

Оставете портокаловото реване за няколко часа сиропът да се абсорбира и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: