Ароматни миди с чесън, вино и магданоз

08/02/2019
Кулинарна мрежа
отКулинарна мрежаДжедай138760
"Омайно вкусни и много лесни за приготвяне миди, на които няма да се наситите, колкото и да изядете "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо876
  • Преглеждания за месеца205
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените скилидки чесън се сотират за кратко в зехтина. Добавят се добре почистените миди, съдът се захлупва и морските дарове се задушават 4-5 миунти, докато всички се отворят.

Мидите се овкусяват със сока на лимона и виното, оставят се за кратко открити, докато изври алкохолът. Захлупват се отново и се задушават 4-5 минути.

Свалят се от котлона и се поръсват с микс от настърганата лимонова кора, ситно нарязаните стръкове чесън и пресни зелени подправки. По желание може да добавите и ситно нарязана люта чушка.

Заливат се с малко екстра върджин зехтин, поръсват се с малко смляна морска и се гарнират с резени лимони.

Източник: Светлана Лазарова от Кулинарна мрежаподобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар