Прясно зеле с домати, моркови и елда

09/02/2019
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру225885882818
"Вълшебен аромат и вкус, който ще ви вдъхнови да си сипете допълнително"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо67
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се почиства от горните листа, дебелите жили и кочана. Нарязва се ленти и намачкваме с малко сол. Обелен морков се настъргва на едро ренде.

В загрято олио се сипва накълцаното зеле и морковът. Задушава се докато спадне обема му и добавяме един настърган домат, а втория домат се реже на кубчета.

Прибавя се червен пипер, разбърква се и наливаме гореща вода да покрие продуктите.

Овкусява се със сол, черен пипер, дафинов лист и оставяме да се готви докато омекне.

Eлдата се измива добре и заливаме в подходящ съд с вода. Сварява се елдата, докато зрънцата се разпукат и отцеждаме през сито.

Сервира се прясното зеле с лъжица-две сварена елда и хапваме вкусно и здравословно.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар